Παραθυρα – Μπαλκονοπορτες

Ξύλινα κουφώματα και μπαλκονόπορτες

Ξύλινα κουφώματα και μπαλκονόπορτες

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες κατασκευάζονται σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Πηλίου αλλά και της εκάστοτε περιοχής. Όντας γνήσιοι πηλιορείτες γνωρίζουμε πολύ καλά τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ( υγρασία χειμώνα-καλοκαίρι, θερμοκρασία, καιρικά φαινόμενα), έτσι λοιπόν προσαρμόζουμε τα κουφώματα στις συνθήκες του περιβάλλοντος με στόχο τη μακροχρόνια άριστη λειτουργία, θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντοχή στις κλιματολογικές αλλαγές.

Η εργασία μας όμως δεν περιορίζετε μόνο στα γεωγραφικά όρια του Πηλίου αλλά έχουμε επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας προσαρμόζοντας τις κατασκευές στις ανάγκες της περιοχής. Σας παρέχουμε ενεργειακά κουφώματα ανοιγόμενα-ανακλινόμενα, με φεγγίτη ή και συνδυασμό αυτών ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη.

Ειδικευόμαστε σε ξύλινα κουφώματα υψηλής τεχνολογίας, αντοχής και ποιότητας. Το ξύλινο κούφωμα παρέχει άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση

Περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή:

Παραγγελία

• Όλα ξεκινάνε με τη πρώτη επαφή μας με το πελάτη. Εκεί λαμβάνει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με την βιοτεχνία μας, τον τρόπο κατασκευής, τις επιλογές του μέχρις ότου να καταλήξουμε στην τελική μορφή της παραγγελίας.

Παραγωγή

• Τα ξύλα που προμηθευόμαστε αποτελούν το κύριο υλικό επεξεργασίας και τη βάση μιας άριστης δημιουργίας. Λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους της βιοτεχνίας μας, αλλά και της μη ύπαρξη συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε αλλά και να επιλέγουμε τα ξύλα αυτά που πληρούν τις προδιαγραφές μακρόχρονης άριστης λειτουργίας.

Βαφή

• Αφού η διαμόρφωση του κουφώματος έχει ολοκληρωθεί ακολουθεί το στάδιο της βαφής. Πριν ξεκινήσει το στάδιο αυτό ειδοποιούμε το πελάτη να μας επισκεφτεί στη βιοτεχνία μας ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος την άριστη ποιότητα κατασκευής που συμφωνήθηκε, διότι αν το κούφωμα βαφτεί δεν είναι εφικτό κανείς να διαπιστώσει τις ατέλειες.

Οι βαφές που χρησιμοποιούμε είναι της κορυφαίας Αυστριακής εταιρίας ADLER οι οποίες περιέχουν και ειδικές αντιμυκητιακές ουσίες για την προστασία του ξύλου (οι βαφές είναι οικολογικές).

  • Εξωτερικός χώρος: χρώματα νερού, βαφή RAL, βαφή παλαίωσης.
  • Εσωτερικός χώρος: ντεκαπέ, βαφή παλαίωσης και μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών.
  • Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο της βαφής ακολουθεί η τοποθέτηση λάστιχων. Πρόκειται για διπλά σιλικονούχα Γερμανικά λάστιχα τα οποία συμβάλλουν στην στεγανότητα και την ηχομόνωση.
  • Εφαρμόζουμε μηχανισμούς της εταιρίας Roto η οποία μας παρέχει εγγύηση 10 χρόνων άριστης λειτουργίας.
  • Τα κουφώματα φέρουν τζάμια τρίπλεξ – ενεργειακά των οποίων η διατομή είναι η πλέον κατάλληλη για θερμομόνωση-ηχομόνωση. Το τζάμι σφηνώνεται με πλαστικά τακάκια και με ειδικό σφουγγάρι για να αποφεύγονται οι κραδασμοί και να απορροφώνται οι συστολές-διαστολές.

Υπάρχουν ειδικοί αεραγωγοί για τον εξαερισμό του τζαμιού ούτως ώστε να μην συσσωρεύεται η υγρασία στο εσωτερικό του. Η γκάμα και εδώ ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη (με σχέδια, βιτρό, security , ενεργειακά, κα). Στο κάσωμα τοποθετείτε και ειδικός νεροσταλάκτης για να επιτευχτεί η πλήρης στεγανότητα.
  • Οι σιλικόνες για τη μόνωση τζαμιού-ξύλου είναι της εταιρίας DOW CORNING 794F, η οποία χρησιμοποιείτε ακόμα και σε ειδικές κατασκευές στα αεροπλάνα.
  • Επιλέγουμε πόμολα με καστάνια της εταιρίας HOPPE για την αψογη λειτουργία του παράθυρου ή της μπαλκονόπορτας.
  • Κατά τη τοποθέτηση χρησιμοποιούμε σιλικόνη εξωτερικά και περιμετρικά καθώς και περβάζι για το τελικό φινίρισμα. Επίσης περιμετρικά του κασώματος χρησιμοποιούμε ειδικό μονωτικό σφουγγάρι που διογκώνεται για την άψογη στεγανότητα, μονωτικός αφρός πολυουρεθάνης και βίδες στερέωσης.
  • Τα πατζούρια κατασκευάζονται σύμφωνα με τα Γερμανικά πρότυπα. Επιλέγουμε συγκεκριμένο τρόπο τοποθέτησης “μέσα στην κάσα” και όχι “καπάκι στη κάσα” ούτως ώστε τα σόκαρα να μην είναι εκτεθειμένα στη βροχή και φθείρονται. Τα μάσκουλα είναι Γερμανικά με αυτόματα ανεμοστηρίγματα. Αν θελήσετε να βάλετε καρόβιδες στα καρφωτά πατζούρια σας γνωστοποιούμε ότι είναι γαλβανισμένες για να μην σκουριάζουν. Η πατζουρόβεργα είναι ασφαλείας ούτως ώστε να αποτραπεί πιθανή παραβίαση. Στα πατζούρια ισχύει ότι και στις άλλες κατασκευές όσον αφορά τη ποικιλία. Μπορείτε να επιλέξετε ταμπλαδωτά, καρφωτά, γερμανικά, γαλλικά ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Στο παράθυρο ή στη μπαλκονόπορτα υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν τα εξής πρόσθετα:
κουνουπιέρα με φρένο (στις μπαλκονόπορτες συρόμενη free), σιδεριές-κάγκελα παραδοσιακά ή του εμπορίου.

Ξύλινα κουφώματα, παράθυρα και μπαλκονόπορτες